11-11-11

sebelas sebelas sebelas. The Date. cantik kann tarikh tu ? Leeya sure semua orang pun kagum dengan tarikh tu. start dari pukul 12 tengah malam sampai pukul 12 tengah malam seterusnya penuh status facebook Leeya, semua orang asyik mention pasal tarikh tu. tapiiii, bukan taksub sampai puja-puja pun kan. jangan salah faham pulak. tarikh tu kan satu kali dalam seumur kita, so agak special jugak lah rasanya. heeeee! as we know, Leeya rasa ramai jugak yang pilih tarikh ni untuk declare couple, tunang, married and tak lupa jugak, clash aka cerai. hahaha! ada ka orang pilih tarikh tu untuk clash? cerai? *kalau ada pun, memang sydrom kesiuman mereka diserang virus lah kan. heeeeeeee!

okey, stop membebel ye cik Leeya. kang orang menguap sampai stuck mulut pulakk. heee. actually, Leeya bengang tahap dinosour dengan sorang mamat ni. ergghhh! sesuka hati nak cari gaduh dengan Leeya. bukan dengan Leeya je dea nak gaduh, dengan mama Leeya pun terlibat sekali. nasib baik mama Leeya cool je. tengkiu lah mama! iloveyou! hehehehe. hurmm, korang nak tau siapa mamat bertuah tersebut? haaaaaa, jum tongkat dagu dengar cik Leeya nk bercerita! :D

petang tadi, Leeya berdating-dating dengan mama Leeya. kan dah start study dah next week, so kitorang pun gatal kaki tangan nak dating lahh. hehehe. kitorang g tesco dalam pukul 4 macam tu laaa. mama cakap nak shopping mopping kat sana. awww~ cek suka bab2 shopping ni. so memang bersemangat gila lah kann. hahaha. tetapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, rupa-rupanya just lunch je kat sana. mama cakap, lain kali lah kita shopping. takde sale pun kali ni. errghh, dengan muka remuk bak cacing tanah, tinggalkan lah tesco tu dengan 'bahagia' nyaaa.

hahahaha! ==''


lepas tu, Leeya ajak lah mama g kedai PC Depot jap sebab nak cari barang lappy tomei-tomei Leeya tu. mama pun on je! okey, dalam otw g sana, tetiba ada satu roadblock! patut lah banyak moto yang semangat lari dari roadblock tu. hahaha. takot yeee korang! padan muka! acehhh, dengan bangganya sambil gelakkan mat-mat moto tadi, Leeya pun jalan lah kat situ. tetibaaaaaaaaaa, mamat JPJ tu suruh stop kat tepi jalan. huargghh! potong feel betul! apesal pulak ni? roadtax rasa2 tak sampai duedate kot, tapi kena tahannnnn! Leeya pun stop je lah sambil buad muka comel ala2 koala bear.mana tau boleh lepasss ke kannn. then mamat tu mintak lesen. nasib baik lah Leeya bawak time tu sebab Leeya ni jenis pemalas sikit bawak lesen. hahaha. mamat tu pun check sticker P depan belakang dengan gaya angkuhnyaa. erghh! menyampah je tengok. mama Leeya cool je kat sebelah. lepas check tu, dea kasi lesen Leeya balik then  suruh Leeya jalan. lerrrrrrr! buad malu je tahan Leeya. dea ingat Leeya tak cukup umur kot nak drive. heloo! Leeya dah besar okey! body je agak comel sikit. haihh. mama slumber je cakap depan mamat tu, 'dea tahan tu sebab dea nak tengok kau je!' huarghh! malu lah mama cakap macam tu. cover2 lah sikit. adoiii. maluuuu cekk ==''

okey, tulahhh special experience yang terjadi pada tarikh ni. siyesly Leeya tak kan lupa sampai bila-bila sebab Leeya tak pernah kena tahan roadblock pun. walaupun tak bawak lesen, senyum2 kambing sikit kat mamat JPJ tu, lepas lahh. hahaha. tu tips yang agak over dari cik Leeya. :)

moral of this story: bukak mata tu luas-luas sebelum nak stop kereta orang. jangan sangka orang yang body nya agak comel tu takde lesen. buad penat je belajo sebulan haritu. Fuhhh~ nasib baik time tu takde jumpa orang yang Leeya kenal. kalau takkk, sembunyi dalam enjin kereta lah jawabnya. hehehe

*sebenarnya jeles tengok orang post entry pasal 11.11.11. so makcik ni pun menyibukkan dirinya jugak nak meng-update entry beliau. hhahahaha


5 comments:

En. Muncit said...

*Leeya pun stop je lah sambil buad muka comel ala2 koala bear.mana tau boleh lepasss ke kannn.

*walaupun tak bawak lesen, senyum2 kambing sikit kat mamat JPJ tu, lepas lahh.

agak jeles dgn dua statement di atas ni iye..
HUH ! nk buat jugak la ! tp nan JPJ pompuan la !..
ahaha =p

liyana haniff said...

hehehehe.tu kan taktik nk melepaskan diri. :D

p/s: jgn nak gatal sangatttttt eh! amboiii!

En. Muncit said...

hehehh ! ape salah nye !
taktik melepaskn diri jugak tu.. heheh =p

liyana haniff said...

sudah laa kamu ! iloveyou! :)

En. Muncit said...

hee ! iloveyoutoo ! biue2 !

|| Copyright by talksbyleeyahaniff.blogspot.com | All Righted Reserved ||