Don't walk, Run!

help! help! helppp!

ehhh, kenapa dengan makcik Leeya tu? lemas berenang dalam bath tab dengan itik getah ke? tak pun, ade semut api gigit kaki dea? hihihi! takdak laaa. dramatik je lebih makcik ni. actually takdak apa-apa pun yang terjadi cuma tahap kesiuman Leeya semenjak dua bulan bercuti ni semakin hari semakin menipis. mana taknya, asyik gelak! gelak! dan gelakk! orang sekeliling pun dah pandang pelik kat makcik sorang ni. tetapi dea tetap maintain tahap kecomelan dea tu. hihihi. virus ni bukan Leeya sorang je tau yang kena, dah berjangkit-jangkit dengan roommate & classmate Leeya. hahahaha. dan yang terbaru, dah berjangkit dengan kejamnya kat Mr. Love Leeya yang buncit tu. jahat tak cik Leeya ni? agak-agak boleh lawan Professor Klon tak? hihihi. :)

mesti korang terfikirkan apalah yang Leeya mengarut ni? ntah ape-ape je kannn? alaaa, saja Leeya kasi mukhadimah lebar-lebar dulu. tak bestlah kalau straight je kann. actually, Leeya kena virus ..

RUNNING MAN !

ape yang best dalam Running Man ni? Reality Show Running Man ni adalah rancangan televisyen KBS. Korean punya. korang kena tengok dari episod 1 lah sebab nak bagi korang kenal watak watak diorang ni. sebenarnya, diorang kena settlekan beberapa mission bergantung pada jumlah mission yang akan diorang dapat. semua yang join dalam Running Man ni artis-artis terkenal Korea. ada peserta tetap dan ada jemputan jugak. siapa yang ikut Running Man ni, korang mesti dapat bayangkan muka muka semua peserta yang boleh pecah perut tu. ahaaaa, siapa yang suka kutuk-kutuk K-POP sangat tu pun layan Running Man ni, so korang bayangkanlah best ke tak benda ni. hihihi! :) 

watak-watak diorang yang Leeya suka:

JaeSuk: dea ni pengacara yang terlampau famous kat Korea tu. kalau pergi mana-mana tempat ja, mesti ada fans dea akan kejar. lawak dea pun boleh diterima ramai walaupun kekadang kelam kabut semacam je Leeya tengok. dea pun main dalam setiap mission yang diberi. hihihi!

JongKook: wow! dea ni abang yang paling kental dalam Running Man. semua orang takut dengan dea. takut sebab dea ni memang kuat sebab muscle dea berketul-ketul. orang panggil dea Sparta Kook then setiap kali dea muncul kat kamera mesti ada bunyi harimau. aummm! hihihi! poyo~ 

SukJindikenali sebagai "Big Nose hyung" sebab hidung dia besar. dan dia ni lawak jugak lah. dea ni, kawan baik JaeSuk aka tulang belakang Jaesuk lah. apa-apa mission ja, mesti nak geng dengan JaeSuk sampai takmau berpisah langsung. 

SongJiHyo: dea ni merupakan satu-satunya heroin dalam Running Man. orang panggil dea Blank Ji Hyo. sebab dia ni memang sentiasa blank dan sangat blurr. kadang-kadang tu, jahat jugak dea sebab buli dan kianat geng dea sendiri. hahaha. dea dengan Gary macam couple yang sweet dalam ni sampai orang panggil Monday Couple. hihihi!

KwangSoo: dalam gambar nampak hot kan? tapi dalam game, dea lah yang paling paling innocent dan yang paling kesian, dea lah yang selalu ditindas dan dibuli. ekspresi muka dea dalam tu, sumpah lawak teruk! hehehe!
Gary: haaa, dea ni lah Monday Couple dengan SongJiHyo tu. lawak jugak mamat sorang ni, tambah-tambah bila tengok episod awal-awal ada game snap snap gambar. muka dea yang paling lawak. muka tenang je even dalam situasi apa pun. dea ni kuat jeless jugak tau! dea tak boleh tengok siapa pun yang try nak tackle SongJiHyo. mulalah mengamuk. hihihihi!

HaHa: haaa, dea ni agak sengal jugak lah sebab selalu buat perangai gilo meroyan dea tak tentu pasal. yelaa, orang lain sibuk buat mission masing-masing, dea dok menggila sensorang dea tanpa motif. hahaha! orang panggil dea Haroro sebab dea suka dress up macam kartun Pororo. atototo! comell!

JoongKi: taraaaaa! nilah Pretty Boy dalam Running Man. mamat paling jambu antara semua. otak dea ni bijak sikit daripada yang lain. kalau mission guna IQ, mesti dea akan menang. hihihi. tapi sampai episod berapa ntah, JoongKi dah tak join sebab ada komitmen lain. tapi, comel teruk kan dea? woahh! meltinggg~ :P 

ahaa, korang blurr dengan apa yang Leeya cerita ni? alah senang cerita korang tengok lah sendiri. kalau nak cerita, memang sampai minggu depan pun tak habis. for sure, ada sesetengah daripada korang dah pernah tengok reality show ni kan? bagi yang pernah tu, mesti korang pun dapat virus macam Leeya kan? gelak guling-guling sensorang. tersengih sendiri. kann? haaa, macam tu lah Leeya rasa. hampir terputus jugaklah urat-urat sendi perut Leeya ni bila gelakkan diorang tu. bagi yang belum tengok cerita ni, Leeya sarankan, jum lah tengok dan sediakanlah bantal untuk menutup mulut korang agar orang sebelah rumah tak membuat balingan kuali kat tingkap bilik korang sebab bising. hihihi. kbye! :)








don't walk, run! :)



10 comments:

ejulz said...

lama x layan cita korea.. hehe

liyana haniff said...

@ejulz: ahaaaa, layanlah cita ni. tersangat best ! :)

En. Muncit said...

best ouh ! hahah

wan niahix said...

dh tgk... best2... hehe... ^^,

fieha said...

suke tgk running man... :)

Syuk Ry said...

WOW.. RUNNING MAN lah.. Best yer !!

elyna mirsada said...

singgah cni,dah lma xtgk cte korea,btw ingtkn wk lari kt spe td..hehe

Azhafizah[フィザ] said...

favourite game show ni..now dah episod 94 kan..xsempat tengok lagi episod93..huhu

Rowena Zainuddin said...

Suka gak tengok Running Man.
Tapi banyak sgt dah missed.
Xtau nak download kt mane.
Guide me please.
Sobs sobs.

Cik Fie said...

Salam . Cik Fie Jemput Join GA Ni . Harap Sudi Join . :) http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/random-giveaway-by-cik-fie_19.html

|| Copyright by talksbyleeyahaniff.blogspot.com | All Righted Reserved ||