Hijau dan Lembut -.-

hey semuaa. sihatkah? hari ini Leeya berasa tersangat-sangat rajin untuk membuat satu cerita bohong di dalam blog yang tak seberapa molek ini. hehehehehe. sebenarnya Leeya share satu cerita kat korang. agak memalukan diri Leeya jugak tetapi untuk korang, Leeya sanggup bebel juga. :)
Setelah lama terperuk di dalam rumah, akhirnya Leeya keluar jenjalan jugak tadi ! ingat jugak mama Leeya terhadap kebiulan Leeya tahap dinasour tu sebab dua puluh empat jam kuasa dua Leeya stay kat umah ! biasalah. bebudak baru lepas sekolah. hahaha ! okey, back to story, tadi mama Leeya ajak kluar shopping mopping kat satu shopping yang begitu gah di Alor Star, Kedah yang tercinta ini iaitu : Tesco ! hahahaa. poyoss ! dengan berbekalkan 5ringgit dalam purse LeeyaLeeya tetap enjoy ! lantak lah. orang bukan tau pon Leeya bawak berapa juta pon. lagipun, duit mama Leeya juga yang menjadi mangsa. heheheee.anak yang baik kan? :P

banyak kan Leeya shopping ? heheheheh :P

after shopping mopping, seperti biasa lah. confirm perut akan berdondang sayang versi tamil. hehehehe. dengan semangatnya Leeya nak makan pizza hut ! tetapi akhirnya di pintas oleh mama Leeya. kau jgn nk ngade2 ye yana! kau tau skg bpe haribulan ?? hehehehe. dengan comelnya, Leeya angguk kalah burung belatuk ! last2 makan kat Gani Char Koew Tiew. tempat favourite Leeya actually. sesiapa yang mmg stay alor star, kalau tak tau, mmg kena bukak map balik lah. hehehehe ! sedap sangat2 kot kat situ. okey, dengan semangatnya tanpa menoleh ke kiri dan ke kanan, Leeya balun lah koewtiew tu tanpa ada segan silu. korang paham kan apa maksud nyaaa.. biar lah ! comot comot Leeya pon, ada orang sayangg. weee~ gedik kau Leeya ! heehehhee. 
haaa, bab ni Leeya paling tak suka sekali. time Leeya tengah balun gilo koewtiew tu, tetiba ja Leeya rasa sejuk dan lembut ja mendarat kat kaki Leeya. mula mula buad dunno je, tapi 'benda' tu tak blah pon dari kaki Leeya. dengan semangatnya, Leeya pun tengok lah kaki Leeya yang sweet ni. yeaaahhhhh ! korang tau apa yg Leeya nampak ? seekor katak sedang buad funfair atas kaki Leeya. bagus punya landing kan incik katak ? haaa, apa tunggu lagi, keluar lah suara manis lemak merdu Leeya ni kat tengah tengah orang ramai tu ! ergghhhh ! benci gilo kot! semua orang tengok macam tengok wayang je ! tau la wayang freee ! benci lah. last last dengan rasa comelnya, Leeya terus buad sepakan kencangg dannnnn golllll ! katak itu mendarat di dinding yang sangat cantik. heeeeeee. kemudian Leeya sambung balun smpai hbis dengan rasa bahagianya! 
tamat- :)
haa, ada satu pantun untuk korang.
Dua tiga Raksasa berlari
Mana nak sama raksasa Kero
Dua tiga Ultraman boleh ku cari
Mana nak sama Ultraman Taro
(takda kena mengena pon dengan story aku)

moral of this story: sebenarnya Leeya ni takut dengan si katak tu. ergghhh ! geli ==''



11 comments:

Fais Johari said...

cian kt en katak 2...msti en katak 2 kne msuk ER kn?...hihii...like2!!!..cter ni wt is gelak cowg2 kt bilik...hihihi..

liyana haniff said...

thanksss :)

MR Hafiz said...
This comment has been removed by the author.
liyana haniff said...

jahatnyaaa ! kesian dea. hahaha!

MR Hafiz said...
This comment has been removed by the author.
liyana haniff said...

diammm ! takk suka apabila mendengarnya ! :P

MR Hafiz said...
This comment has been removed by the author.
Mr.Simple said...

oitt!!!...pe kne mngene katak dgn is?..huhuh...no fair!!!

MR Hafiz said...
This comment has been removed by the author.
Mr.Simple said...

Eh...bia la!!:P

MR Hafiz said...
This comment has been removed by the author.
|| Copyright by talksbyleeyahaniff.blogspot.com | All Righted Reserved ||