Soulmate?

Entry kali ni, Leeya nak share dengan semua orang sedang hothot bercouple ni. korang mesti nak tau kan , betul ka si dia tu the right soulmate untuk diri kitaa or just sekadar teman sementara saja ? so, setelah BW kat sebuah blog yg penuh dengan tips tips hidup, Leeya dapat 8 tips 'Petanda Dia adalah Jodoh kita yang sebenarnya' .. insyaAllah berkesan :)


Dua manusia yang rasa saling mencintai pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah-olah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu?
Lalu, apakah ada petanda lain agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?
Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat… kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!
Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!
Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu…
Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan… Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.
Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya…
Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya… Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..
Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil ‘buruk’ di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya… Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!
Petanda 8
Bila rasa rahsia kamu lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu rasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!
Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temukan pada dirinya? confirm! dia adalah soulmate anda .. :)

7 comments:

Mr.Simple said...

aq setuju sume petanda...kcuali petanda 5 smpi 7...sb ble aq wt mcm 2 last2 aq dibuang mcm 2 jew...

liyana haniff said...

hahahaha. tu no comment. tapi bagi diri aku, semua tu betul. aku memang cari soulmate aku yang ada ciri-ciri semua tu dan Alhmdulilah aku rasa aku dah jumpa. :)

ijat_asni said...

comel gile blog
^___^

Adie Achim said...

Nice blog! follow u! follow me back ok. TQVM!

liyana haniff said...

ijat_asni: thanksss ! :)
adie: i follow you back ! :D

haikalblank said...

HAHA payah woo nak jumpa kelapan - lapan..banyak dah hipokrit skang. laki pun dah hebat menipu dah. keh3...:P

tapi selagi kita percaya dan ada usaha dan doa, segalanya tidak mustahil. kompem woi!! :D

::contengan hati::)) said...

semua ni best best,,
yup kena tunjuk diri sendiri kan baru lah boleh kekal ;)

|| Copyright by talksbyleeyahaniff.blogspot.com | All Righted Reserved ||