f i r s t .


Alhamdulilah, setakat ini Leeya dapat menempuhi kehidupan baru sebagai seorang siswi. tapi kadang2 tu letih sangat2 sebab kelas Leeya terlalu pack ! huuuu~ makan pun tak menentu kadang2 tau tak. tengok ! betapa busynya Leeya. hahaha. semakin hari semakin comel laa berat badan Leeya ni. orang lain semua semakin montel, Leeya pulak terbalik. hehehe. *cissss! cerita over je lebih. :P
ouh, before terlupa, doakan Leeya berjaya yea dalam final yang ngada2 nak dating dengan Leeya tak lama lagi. dup dap dup dap ! mau luruh bertabur jantung Leeya ni. nervous lah kunun-kununnyaa. kihkihkih :P


okey! stop pendahuluan yang agak over itu yaa cik Leeya. bebel je lebih . haieee! kali ni Leeya nak story pasal first ! sekali lagi ulanggg- F I R S T ! apa itu first? elehh, tanya kanak2 girang pun tau apa itu first ! hehehehe. bagi Leeya, perkataan first tu banyak makna dlm life aku dalam first Ramadhan pada first Ogos 2011. banyak betul first nya ituu. heheehhe! nak tau apa ? heee. jeng jeng jeng !


first,
Leeya nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al- Mubarak kepada semua umat Islam di dunia ni. Alhamdulilah Leeya rasa bersyukur sangat2 sebab bagi kesempatan lagi untuk Leeya merasai 1001 keistimewaan yang ada dalam bulan yang mulia ni. kali ni Leeya first time berpuasa sebagai seorang siswi . hehehe. ciwi terok kottt ! :P
first time,
Leeya menyambut bulan yang mulia tanpa ada mama Leeya yang tersayang di sisi. maklumlah nama pun perantau di daerah orang. hehehe. daerah je pun, bukan negara! heee. *poyo je pun ayat kau Leeya! :P
tapi malam sebelum 1 Ramadhan, hati Leeya rasa sayuu sangat2. tak pernah Leeya rasa sedih macam ni. rindu kat mama ! rindu rindu ! dah lama tak balik umah. yelaa, bulan ni pack dengan quiz , test. tak sempat lgsung nak balik. bila Leeya dengar suara mama aku time on-call, perghhh! meleleh bagai air terjun Nigeria air mata Leeya ni. touching terok kott. saya mahu pulangggg ! :'(


to mama yg tersayang: yana rindu nak sahur and nak bukak puasa dengan mama. yana rindu bila mama menjerit2 kejut yana bangun sahur. rindu sangat2. yana dapat rasa apa yang mama tengah rasa sekarang. yana mintak maaf sebab tak dapat balik untuk hari pertama puasa ni. mama jaga diri baik2 kat sana tau ! I LOVE YOU ! :')
first time,
Leeya sambut puasa di hostel. maklumlah sebelum ni mana pernah stay hostel pun. asyik berkepit dengan mama Leeya ja. hehehehe. semua benda buad seorang diri. haaa, padan muka! manja sangat sebelum ni. kihkihkihkih ! :P tambah2 nak bangun sahur, erghhh ! malas sangat2 nak bangun. tapi klu tak bangun, lapaa pulak then perut buad dangdut pulakk. haieee ! nama pun di ketegorikan sebagai seorang yang kuat makan, so kena redha je lah. heheheeh ! :P

first time,
Leeya berpuasa dengan kawan2 baru Leeya kat Uitm ni. terutama bersama roomate2 Leeya . best ouhhhhh! mana pernah Leeya bersahur dan berbuka dengan kawan2 Leeya. sepanjang hidup Leeya, Leeya always dengan family Leeya ja. anak manja lah katakan. hikhikhik! :D


okey, otak Leeya dah stuck nak korek2 idea. sory if entry kali ni agak tidak best! sebab Leeya tengah serabut dengan assignment yang Leeya rasa tak pernah2 habis tu. hahaha. tapi jari Leeya rindu nak ketuk2 keyboard Leeya yang comel ni. tunggu entry Leeya yang akan datang yeah ! ada surprise! jeng jeng jengg ! :D

byeeeee ..

3 comments:

Mr.Simple said...

i know who's ur 'gulahati'....hahahaha.:-P

liyana haniff said...

hahahahaha ! just keep your mouth . :P

Marina said...

selamat berpuasa!
salam perkenalan...marina bace kat sini

www.marinafazli.blogspot.com

|| Copyright by talksbyleeyahaniff.blogspot.com | All Righted Reserved ||